این نوشته خاطرات مستند به جای مانده با خط خود انتصار، مرد رزمندهای که شاید گمنام. مشهور به اسکندرخان انتصار نظام ساکن و بزرگ شده روستای گلوان، مردی که به خاطر حفظ امنیت سلدوز و منطقهاش بعد از حسن خان سرتیپ و بزرگان دیگر ایل مانند نقیخان بوزچلو خدمات شایانی در حفظ و آبادی سلدوز انجام داده.
از انتصار سوال می شود که چرا محل اسکان خود را گلوان انتخاب کردی؟ جواب میدهد چون ورودی لاهیجان و کردستان بود، با همسایگان کرد زبان جهت حفظ امنیت و کسب اطلاعات بیشتر از منطقه و آن سوی مرزها.
انتصار جوانی را با لباس نظامی قزاق و ژاندارم شروع و اولین ماموریت خود را از سلماس با جنگ اسماعیل آقا شکاک آغاز و با کاردانی و رشادتهایش که در یکایک افراد قراپاپاق قابل مشاهده است، مورد توجه فرماندهان خود از جمله سرهنگ شهید کلبعلی خان و فرمانده لشکر تیمسار طهماسبی قرار گرفت.
متاسفانه ناامنی در سولدوز و دربدری ایلش، وجدانش به او اجازه نداد که در کسوت نظامی باقی بماند؛ لذا به ایلش پیوست و در اطراف مراغه و تکاب و میاندوآب با بدبختیهای ایلش هم نشیمن گردید. بارها از طرف فرماندهان وقت به ادامه نظامی گریش با درجه بالاتر دعوت شد، اما روح بلند او نپذیرفت که با این همه مشکلات از ایل جدا شود؛ آخر الامر سرهنگ کلبعلی خان پیشنهاد مینماید که اسلحه تحویل گرفته و با افراد ایلش نیرویی را سازمان دهد و امنیت را برقرار نماید؛ لذا حکمی به عنوان فرمانده پست از طرف ارتش برای وی صادر گردید و این ماموریت را با سربلندی سپری نمود.
این مرد در گلوان بزرگ شد. زندگی کرد و آخر سر بدرود حیات گفت و جنازهاش بر دوش افراد ایلش در حسنلو به خاک سپرده شد. خدا رحمت کند همه مردان نیک و غیور ایل سرفراز قراپاپاق را که فداکاریشان با تمامیت ارضی ایران عجین شده.
این نوشته شرح حالی است از حسن خان سرتیپ قراپاپاق تا اسکندر خان دوم؛ یعنی انتصار السلطان نظام. لذا بر من، نوه انتصار، واجب بود که نوشتهها و احکامش را در دید همشهریان خوب خودم قرار دهم که پدر بزرگ با سربلندی و فداکاری نسبت به سولدوز و طایفهاش، چشم از این دنیا بربست.
کاربران گرامی می توانید فهرست و قسمت برگزیده کتاب تاریخ معاصر (شرح زندگی سواران قراپاپاق) از حسنخان سرتیپ سوار قراپاپاق تا اسکندرخان انتصارنظام قراپاپاق به صورت رایگان دانلود فرمایید.
دانلود برگزیده کتاب
اینجانب کیومرث انتصاری مؤلف کتاب مستند تاریخ معاصر زندگی سواران قراپاپاق از حسن خان سرتیپ تا اسکندرخان انتصار نظام، دبیر بازنشسته آموزشوپرورش که بزرگ شده روستای گلوان یکی از روستاهای نقده با آگاهی از نوشتهها و اسناد موجود خیط باقیمانده خانوادگی از تاریخ حسن خان و انتصارنظام اقدام به گردآوری مجموعه کتاب جهت شناسایی و آگاهی از وضع منطقه و مردان فداکاری که در حفظ ثغور و امنیت کشور خود جانفشانی کردهاند نمودم امید است موردتوجه خوانندگان قرار گیرد و میبالم بر جوانان و دانشآموزان صمیمی با استعداد و سخت کوشش و مؤدب آن دیار، خود حدود ده سال در خدمتشان بودم و ریاضی تدریس کردم تشکر دارم از اینکه دبیر پیر خود را فراموش نکرده و به نیکی یاد میکنند درود من بر همه آنها